Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Κηφισός, ένα ποτάμι που βράζει.


Για να φτάσεις στην Λαμία από την Αθήνα χρειάζεσαι περίπου 1,5 - 2 ώρες...Από Πειραιά έως Ηράκλειο(Αθηνών όχι Κρήτης) χρειάζεσαι ακριβώς την ίδια ώρα...αλήθεια δεν ακούγεται σαν κάτι το μαγικό??? Τόση είναι η ώρα που κάνουμε οι περισσότεροι Αθηναίοι σε ημέρες μεγάλων απεργιών για να φτάσουμε στην δουλειά μας. Και να φανταστεί κανείς ότι πριν από κάποια χρόνια την λεωφόρο Κηφισού την αποτελούσαν μονάχα 2 λωρίδες κυκλοφορίας,σήμερα σε κάποια σημεία υπάρχουν έως και 5 λωρίδες!!!!
Πιστεύω πως και 10 να υπήρχαν την ίδια ταλαιπωρία θα είχαμε...
Κάθομαι και σκέφτομαι πόσο χρόνο χάνουμε από την ζωή μας για να να φτάσουμε απλά στην εργασία μας...
Φωνές, κορναρίσματα, νεύρα, βρισιές ,τρακαρίσματα(γιατί υπάρχουν πάντα οι έξυπνοι της υπόθεσης οι οποίοι αλλάζουν λωρίδες νομίζοντας ότι θα κερδίσουν κάτι με αποτέλεσμα να τα κάνουν χειρότερα τα πράγματα).
Ένας ωραίος τρόπος για να ξεκινάει κανείς την ημέρα του...

4 σχόλια:

Teo είπε...

Και μακάρι να ήταν μόνο ο Κηφισός. Παρόμοιο θέμα ίδιο ισχύει και για τις περισσότερες κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης. Κηφισίας, Κατεχάκη, Παραλιακή κτλ. Οι οποίες μπλοκάρουν και μαζί μπλοκάρουν και οι μικρότεροι δρόμοι ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που υπερχειλίζουν οι παραπόταμοι ενός ποταμού.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα αφαιρεί από την ψυχική και σωματική υγεία μας, την τσέπη μας, τον ελεύθερο χρόνο μας και την γενική επίδραση που έχει πάνω μας η πόλη που ζούμε.

Μακάρι να υπήρχε μια υποτυπώδης υποδομή ώστε να κανείς να μην χρειαζόταν να παίρνει το αυτοκίνητο για τη δουλειά. Το κυκλοφοριακό μας δείχνει και αυτό την τριτοκοσμική εικόνα που έχουμε σαν χώρα.

Tziko είπε...

Sumfwnw k epauksanw!

Strella είπε...

Σκέψου να μην υπήρχε και η ανεργία πόση κίνηση ακόμη θα είχε... Να λοιπόν και η θετική πλευρά της ζωής. Έχω πάντως να παρατηρήσω πως όταν κάνουν απεργία συγχρόνως και τα ΤΑΞΙ, η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη στους δρόμους. Τα μελισσάκια την κάνουν όλη τη ζημιά, που με το που ακούσουν τη λέξη "απεργία" ξεχύνονται σε σμήνη στους δρόμους.

newscock είπε...

Είναι απλά τραγικό...

About "Ιστορίες Πόλης"

Μια Παρέα αρθρογραφεί ερασιτεχνικά παρουσιάζοντας την Ελλάδα του 2011 μέσα από τα μάτια των μελών της.

Share this Blog

Blog Archive